ساعات کاری :شنبه تا پنجشنبه 8 الی 15

مهارت‌های ده‌گانه زندگی

1- خودآگاهی مهارت خودآگاهی، یعنی فرد توانایی شناسایی نقاط قوت و ضعف، خواسته‌ها، نیازها و تمایلات خود را داشته باشد. زمانی که افراد تصور واقع‌بینانه‌ای نسبت به خود دارند، بهتر می‌توانند حقوق فردی، اجتماعی و مسئولیت‌های خود را بپذیرند. در حقیقت این تبحر به انسان‌ها در پاسخ به سؤال مهم “من کیستم؟” کمک می‌کند.

2- همدلی همدلی کردن در واقع به معنی درک و واکنش مثبت نسبت به احساسات و عواطف دیگران است. این مهارت به افراد می‌آموزد که چگونه دیگران را در شرایط مختلف درک کنند؛ سپس با پذیرفتن تفاوت‌های فردی روابطشان را با آن‌ها بهبود بخشند.

3- ارتباط مؤثر این مهارت در بروز احساسات، نظرات شخصی و نیازها به صورت کلامی و غیرکلامی مؤثر است. با این توانایی کودکان نحوه‌ی صحیح برقراری ارتباط با دیگران را یاد می‌گیرند. همچنین می‌آموزند که چگونه از توانایی گفتاری و نوشتاری خود استفاده کنند.

4- روابط بین فردی برقراری ارتباط با دیگران موضوع مهمی است که با یادگیری مهارت‌های قبلی به دست می‌آید. اما حفظ این روابط مسئله‌ی مهم‌تری است که با یادگیری مهارت روابط بین فردی حاصل می‌شود. اگر کودکی نتواند این توانایی را در خود گسترش دهد، به شخصی افسرده و منزوی در اجتماع تبدیل خواهد شد.

5- تصمیم‌گیری انتخاب و تصمیم‌گیری فرد در کودکی می‌تواند بر روند زندگی او در آینده اثرگذار باشد. بنابراین توانایی تصمیم‌گیری باید از کودکی، آموزش داده و تقویت شود.

6- حل مسئله کودکان و نوجوانان با یادگیری این مهارت قادرند تعریف دقیقی از مسئله‌های پیش‌رو داشته باشند. این توانایی به افراد کمک می‌کند تا با شناسایی مشکل خود، راه‌حل‌های موجود را ارزیابی کنند. سپس با انتخاب بهترین گزینه، دغدغه و اضطراب خود را کاهش دهند.

7- تفکر خلاق این توانایی به افراد کمک می‌کند تا نوع افکار خود را تغییر داده و برای حل مشکلات خود، راه‌حل‌های جدید خلق کنند. تفکر خلاق بر رشد و توسعه‌ی کودکان تأثیر بسزایی دارد.

8- تفکر انتقادی این مهارت بر درست اندیشیدن و بررسی صحیح مسائل مؤثر است. در کل فکر کردنی که با استدلال، مسئولیت و هدف همراه باشد را تفکر انتقادی گویند. این توانایی کودکان را نسبت به دنیای اطراف خود کنجکاو می‌کند.

9- مقابله با هیجانات متأسفانه اکثر افراد توانایی کنترل خود در مواجهه با هیجان‌های شدید و مشکل‌ساز مانند خشم را ندارند. مهارت مقابله با هیجانات به افراد در نحوه‌ی اداره‌ی شرایط پر تنش کمک زیادی می‌کند.

10- مقابله با استرس یکی دیگر از مهم‌ترین مهارت‌هایی که افراد باید یاد بگیرند، مقابله کردن با استرس است. این توانایی به کودکان و نوجوانان می‌آموزد که چگونه با فشارها و تنش‌های ناشی از زندگی کنار بیایند.